dissabte, 7 de febrer del 2009

SANT MARTÍ: BIBLIOTEQUES A L’ABAST DE TOTHOM


Quan parlem de biblioteques no ens referim tan sols a llibres, tenim al nostre abast quasi més de 60.000 documents informatius a l’abast de tothom, a més d’audiovisuals i revistes. Només a la Biblioteca Popular Xavier Benguerel disposem actualment de 2319 audiovisuals (discos, compactes, vídeos, cassets), així com més de 200 títols de revistes i diferents diaris. Aquesta biblioteca va ser fundada el 25 de gener del 1995, disposa de 1960m2 d’informació i amb unes instal·lacions modernes adequades a cada secció: infantil, adult i audiovisuals. La biblioteca disposa també d’altres documents d’informació, com guies, fullets, dossiers temàtics, etc., així com la col·lecció local que fa referència al Districte de Sant Martí de Provençals, amb diferents documents informatius. Però hi ha més biblioteques: la Biblioteca Popular Sant Martí de Provençals també disposa duna col·lecció local que fa referència al barri de la Verneda. Aquesta Biblioteca va ser fundada l’any 1967 dins els locals d’un centre escolar, i va ser al 1983 quan es va traslladar al Centre Cívic Sant Martí, al servei de tots els ciutadans, que poden disposar d’un fons de més de 17.000 volums, a més de 6 diaris i 100 revistes sobre temes diversos. Podem trobar diferents documents classificats en: 0.Obres generals, 1.Filosofia. Psicologia, 2.Religió, 3.Ciències Socials, etc., així com un seguit de contes i novel·les a la secció infantil.
I també disposem de la Biblioteca Popular Ramón d’Alós-Moner. Aquesta, al igual que les altres dues, forma part de la Xarxa de Bibliotques Populars. Va ser oberta al públic el gener del 1970 a la plaça de la Mare Nazària March i va ser traslladada al Centre Cívic Besòs al març de 1994. Actualment el fons és d’uns 15.000 volums, sumat a diferents revistes i audiovisuals, i la col·lecció local del barri del Besòs. També organitza conferències, exposicions, i diferents activitats per a infants i adults.
Les portes d’aquestes biblioteques estan obertes a tothom, amb un servei de préstec als posseïdors del carnet de la Xarxa de Biblioteques Populars, i per als diferents fons documentals, com Europa per Bòsnia (Xavier Benguerel) i activitats com L’Aventura de Llegir, a les diferents biblioteques.
Entre les biblioteques es calcula que l’any passat van tenir més de 250.000 usuaris, i actualment tenen uns 13.000 socis.

Abril 1998

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada